KBXX: Het bizar korte avontuur van Reginald de Sprinkhaanverjager.

 

kbkop0020

Wauw, aflevering 20 alweer.

#supertrots #feestje #opjebolleoog

Het bizar korte avontuur van Reginald de Sprinkhaanverjager.

 

Vol trots stapt Reginald in zijn superhippe auto. Hij klikt het frontje op de radio en start de motor. Een vrouwenstem met computeraccent wijst hem op de bijna lege brandstoftank. Hij zet snel een ‘reminder’ in zijn mobiele telefoon, uiteraard het laatste model. Reginald heeft namelijk altijd het laatste model telefoon, omdat ie het zich kan veroorloven. Hij geniet van zijn luxe leventje en is niet te beroerd zijn goudstukken uit te geven.

 

Reginald is een bijzonder succesvol ridder in een universum parallel aan de onze. Veel dingen zijn hetzelfde, maar sommige net even wat anders. Reginald verdient zijn vele goudstukken met het beschermen van akkers. Een nobele taak in de wereld van Reginald, welke alleen bestemd is voor de allerdappersten. En daartoe behoort Reginald, zonder twijfel. Dat vindt hij zelf ook trouwens. Trots aait hij over het diamanten zwaard dat aan zijn riem bungelt en dan rijdt hij weg, de straat uit.

 

Vandaag is Reginald onderweg naar een kleine enclave midden in een duister bos. Duister voor onze begrippen, want in Reginald’s wereld is het er ronduit pikkedonker. Je kan er geen van je drie handen voor ogen zien en het stikt er van de gevaarlijke wezens die er hun klauwen niet voor omdraaien iedere voorbijganger een kopje kleiner te maken en vervolgens te verorberen.

Dat klinkt misschien angstaanjagend, maar voor Reginald is dit dagelijkse kost. Logischerwijs zit hij dan ook vrolijk met de liedjes op de radio mee te neuriën.

 

“Over 5 Grok arriveren we op de plaats van bestemming” zegt de vrouwelijke computerstem. “Dikke prima” antwoord Reginald bevestigend. Hij bedenkt zich dat hij ruim 12 Deznu te vroeg gaat zijn en dus besluit hij de auto even langs de kant van het pad te zetten om nog even vlug een kleine boodschap te doen tegen een grote paarse boom. Want je kan dan in een ander universum leven, met een geheel andere tijdsaanduiding, ook daar moet je wel eens naar de WC.

 

Na 2 Grok doet Reginald zijn gulp weer dicht en draait hij zich om, om weer naar de auto te lopen. Niks aan de hand zover, tot hij echt bijna bij de auto is. Dan gebeurt het. Vanachter een struikje springt een enorme sprinkhaan tevoorschijn. Woest brult het beest naar Reginald, die in eerste instantie niet onder de indruk is. Hij verjaagt deze gigantische sprinkhanen immers voor zijn werk. In een reflex trekt hij dan ook zijn zwaard. In één soepele beweging hakt hij het hoofd van het monster voor hem af. Wat daarvan overblijft stort naar de grond. Reginald schopt uit frustratie even tegen het stoffelijk overschot, want hij was stiekem best wel een beetje geschrokken van het plotselinge opduiken van deze sprinkhaan.

 

Hij draait zich weer naar de auto toe en ziet het gebeuren. Een andere enorme sprinkhaan zet net diens enorme slagtanden in het dak van de auto, die het daarop uitschreeuwt van de pijn. Reginald kan niets meer doen, de auto sterft voor zijn ogen. Woedend springt Reginald hoog de lucht in, zijn zwaard trekkende en in een beweging die te snel gaat om te kunnen navertellen ontdoet hij ook dit monster van de kop. Reginald zucht en kijkt op zijn telefoon hoe laat het is. Hij moet flink doorlopen wil hij nog op tijd komen, hij verspilt dan ook geen flul en begint te rennen.

 

Leave a Reply