Portfolio Film en Video

2014
Commercials voor politieke partijen, langlopend project met restauratie van een enorm jacht, en meer opdrachtfilms. Mocht je er ook eentje willen, moet je me eens mailen. Vind ik leuk.

2013
We gaan weer lekker door met videoklussen en dat worden er meer en meer. Voor diverse bedrijven heb ik commercials, promotie- of andere opdrachtvideo’s gemaakt.

2012
De videoklussen voerden de boventoon in het videogedeelte en op het digitale papier heb ik nog nooit zoveel woorden getikt als dit jaar. Veel daarvan is te vinden op deze site, maar meer nog op mij (vooralsnog niet gecrashte) externe harde schijf.

2011
2011 is een jaar geworden van bezinning, van schrijven, van experimenteren en van wijzer worden… Een enkel dingetje gedaan voor onder andere de lokale omroep EVA te Amersfoort.

2010
De Gesel van Gelderland was het meest zichtbare van dit jaar. Een reeks korte verslagen en filmpjes over dit Gelderse Popweekend. Productie, redactie, camera en montage. Verder nog een aantal particuliere klussen gedaan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dPxLts6qTMk[/youtube]

2009
inVANity deed onder de naam Uninvited mee aan het 48 Hour Film Festival te Amsterdam en we maakten daar ‘Feline Mystique’. Verder kwam de laatste Undercover Cop: Revengeance eindelijk uit. Met 2 korte films en een leuke klus voor de HKA was het een leuk jaar. En ik studeerde natuurlijk af. Op ‘Commerciële kansen voor alternatieve films’.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dymeycbL85I[/youtube]

2008
In het kader van mijn opleiding regisseerde ik de korte film ‘Opa’. Waarmee ik Fellini naar het heden wilde vertalen.
Daarnaast deed ik wat wild video-kunst gerelateerde dingen… En niet te vergeten; ik liep een redactionele/ productionele stage bij PVPictures/ S&V Fiction. Erg leuk waren ook de projecten voor 3VOOR12; 3 uur live TV voor het 10 jarig bestaan en tijdens de Paasconcerten werden liefst 10 akoestische sessies gemaakt…

2007
Hoogtepunt was een week lang kamperen tijdens de Nijmeegse vierdaagse feesten om voor 3VOOR12 mooie items te draaien en akoestische sessies te schieten. Verder nog wat videokunsten en heel veel schrijfwerk.

2006
Naar mijn mening de beste uit de saga; ‘Undercover Cop ’87′. En tevens wat Losse Flodders.

2005
Toch mooi maar even drie korte films gemaakt in 2005. Deel 0 en 1 van de Undercover Cop saga te weten; ‘Zero Mission’ en ‘The Beginning’. Maar ook de alom geprezen “De Gebroeders De Groot” stamt alweer uit 2005.

2004 en ver daarvoor…
In 2003 maakte ik met inVANity liefst 4 korte films. Undercover Cop, het vervolg daarop genaamd Undercover Cops, Steven Gets Even en de inVANity klassieker (Titel Volgt Later). In de periode daarvoor vulden we drie videobanden met ‘Losse Flodders’, maakten we onder andere de korte films ‘Praten Tegen De Muur’, “De Aanhouding”, “Boys”, “De Boss” en nog een aantal meer.
Natuurlijk was ik verder nog bezig met camerawerk voor ‘Indewind het Afvalkind’ (geproduceerd door Filmhuis Arnhem) en stond ik als Zombie op het strand voor de legendarische en bekroonde trailer voor ‘Worst Case Scenario’ 2004 zelf was wat kalmer met alleen een D.O.P. klus voor “Het Sexueel Rampen Kwartet” van Jasper Jongmans en een moeilijk project waarbij met één verhaal 2 films werden gemaakt: “Van Fiction: Avond” en “Vanavond”.

(titel volgt later) (2003)